Agile Scrum

Agile Scrum

Sinds november 2018 hebben we de werkmethodiek bij afdeling ontwikkeling van T Comm Telematics gewijzigd. We werken volgens de Agile Scrum methode. Ik heb sindsdien er een belangrijke taak in de rol van Product Owner bij gekregen.

We gebruiken de Agile Scrum-methode om projecten uit te voeren. Met Scrum kunnen we aan het einde van elke sprint toegevoegde waarde laten zien aan onze klanten. Door praktisch gebruik van onze producten en diensten regelmatig te bekijken zijn onze producten en diensten in constante ontwikkeling. Het resultaat is dat we in korte tijd snel verbeterde resultaten en toegevoegde waarde leveren.

T Comm Telematics is productadviseur voor zijn klanten, met veelzijdige kennis binnen de transport branche helpen we organisaties met hun behoeften op het gebied van Track & Trace in combinatie met klimaatbeheersing.

Product Owner

Aan de hand van acceptatiecriteria en gebruikersverhalen bepaal ik in de functie van Product Owner welke projecten in de volgende sprint opgenomen worden.  Openstaande projecten en taken vormen samen de Product Backlog. De Product Backlog is de bron voor de volgende sprints.

Na de sprintplanning werkt het scrum team toegewijd aan de items om deze aan het einde van de sprint volledig op te leveren. Sprint eindigt met evaluatiegesprek waarbij het team laat zien wat ze hebben bereikt tijdens de sprint. Producteigenaar kan andere belanghebbenden en eindgebruikers uitnodigen voor de beoordelingsvergadering. Deelnemers kunnen feedback geven op de functies die zijn ontwikkeld om het product beter te maken. Product Owner geeft prioriteit aan de feedback samen met andere items uit de Product Backlog.

Het Scrum team komt elke dag samen voor de Daily Stand up-bijeenkomst. Hier maakt het team de balans op van de voortgang tegen hun inzet voor de sprint. Team kan de nodige maatregelen identificeren om het sprintdoel tijdens deze bijeenkomst te bereiken.

Sprint retrospectieve vergadering is waar team, Scrum Master en Product Owner terugkijken en opmerkingen maken over wat werkte en wat kan worden verbeterd met betrekking tot het proces.
De releaseplanning wordt op periodieke basis opgenomen en functies worden volgens het plan ontwikkeld.

Agile Scrum

Scrum training

Op 18 februari heb ik de training Agile Scrum voor bedrijven bij onderwijsinstelling Prowareness gevolgd. Deze training was zeer leerzaam. Een aantal procedures werden bevestigd en aangevuld of uitgelegd. Veel kennis rijker en klaar om dit in de praktijk toe te passen heb ik de training afgerond met een certificaat.